Естествени хранителни добавки за по-добро здраве!
.::Емил Алексов::.
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обиколка на Витоша

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Новини и събития
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 28, 2006 10:10 am    Заглавие: Обиколка на Витоша Отговорете с цитат

ПОКАНА

Здравейте драги колоездачи и пешеходци, любители и професионалисти, Имаме удоволствието да Ви поканим на традиционната Обиколка на Витоша – 100 км за 24 часа. Състезанието се състои в пълната обиколка на планината Витоша – 100 км за 24 часа, по изцяло планински маршрут. В него взимат участие колоездачи и пешеходци от цялата страна. Това е мероприятие с история, тази година ще се проведе за 36-ти пореден път. Организира се от ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО “ВИТОША”.

СТАРТ: гр. София, бул. България, последната спирка на трамваи № 7, срещу магазин Била на 15 юли 2006 г. (събота) от 00:00 часа (нощта на 14-и срещу 15-и) за пешеходци и 06:00 часа за колоездачи.

Стартова такса 5 лв + Планинска застраховка

ФИНАЛ – пак там.

На сайта на състезанието можете да намерите подробна информация: http://vitosha.bol.bg/

Записването може да стане на адрес: гр. София, ул. Дойран № 18, магазин “АЛПИ” или на тел.: 8554059 ; 0887263703; 0888772236; 0887061680.

За допълнителна информация може да пишете на email: tdvitosha@abv.bg

Карта на маршрута:



Описание на маршрута:

От старта се тръгва по бул.“България” по посока на кв.“Бояна”, като се спазват правилата за движение по пътищата. Минавате покрай резиденция "Бояна" и продължавате по пътя за м.“Златни мостове”. След първият остър завой се отклонявате в дясно по ул.”Беловодски път”, пресичате внимателно шосето за "Златни Мостове" и преминавате покрай чешмата “Бяла вода”. След два стръмни завоя по “Слънчевия път” достигате до “Тихия кът” и контролен пост №1 /1500м н.в./. Следва спускане по алеята “Св. Иван Рилски” по посока на село Владая. Веднага след като достигнете до първите къщи на селото се намира контролен пост №2 /925м н.в./. Завивате наляво и продължавате с изкачване по черен път в борова гора. Достигате до стари кариери и се включвате в пътеката за "Златни мостове", водеща нагоре по Владайската река. След стръмно изкачване по две серпентини достигате до водохващането /1100м н.в./. Пресичате реката по бял стоманобетонен мост в дясно и следвате алеята, която минава върху водния канал. Движите се по почти хоризонтален път с надморска височина около 1000м. Указател, че се движите по правилният път са бетоновите шахти, които се срещат на регулярни разстояния. Около два км след моста пресичате павирано шосе и се насочвате отново по канала към х. ”Водно стопанство”. На 500м след хижата излизате на широка поляна с няколко шахти. Следвате маркировката на състезанието и изкачвате кратък, но много стръмен участък до следващата шахта – около 20м по-високо. Продължавате по хоризонталната алея, високо над селата Мърчаево и Рударци. След около 15км стигате до входната табела на с. Кладница /1000м н.в./. Влизате в селото и след 600м стигате до контролен пост №3. Продължавате по асфалтов път, спускащ се надясно към язовир Студена /около 5км/. Преминавате бариерата на горското стопанство и продължавате към ловната резиденция. Около един км по-нататък се отбивате в дясно по асфалтова алея, слизаща към началото на язовир Студена. След около един км се отделяте в ляво по черен път, маркиран с бели ленти. Пътят се спуска към Кладнишка река, която се влива в язовира /825м н.в./. С умерено изкачване /до 925м н.в./ се движите на юг по левият бряг на язовира. Обикаляте един дълбок залив и излизате при бариерата в края на охранявания горски участък и контролен пост №4. В охраняваната зона е недопустимо къпането в язовира!!!

След пресичане на бариерата се излиза на асфалтовия път за с. Боснек. Преминава се през селото и се продължава към с.Чуйпетлово. При първите къщи на с.Чуйпетлово се намира контролен пост №5 /1225м н.в./ и подкрепителен пункт. Следва стръмно изкачване по черен път в югоизточна посока до седловината "Смильо" /1350м н.в./ и продължително спускане на югоизток до с. Ярлово /1100м н.в./. Минавате през центъра на селото и непосредствено след училището се отбивате в ляво по асфалтов път. 400м по-нататък стигате до черен коларски път маркиран с камъни и синя лентова маркировка. Пресичате три рекички и продължавате по гол участък, последван от борова гора. След третата рекичка и кратко спускане започва леко изкачване в ляво, покрай желязна вишка. Следва хоризонтален участък, водещ до разрушен кантон на шосето София - Самоков. Внимателно пресичате шосето у започвате изкачване по асфалтовия път до местността “Брезите” /1150м н.в./. Когато достигне до разширение на пътя при автобусна спирка на автобус №69, се отклонявате внимателно в ляво. На това място е контролен пост №6. Продължавате спускането по асфалтова алея маркирана с бели ленти. След около 500м достигате до двора на телевизионен ретранслатор и се отбивате в дясно по тревиста алея. След около 200м минавате по тесен мост с носене на колелото и особено внимание! Следва широк черен хоризонтален път през две големи поляни, който пресича р. Железница и пътеката с. Железница – х. ”Физкултурник”. Изкачвате се до началото на алеята “инж. Иван Вазов”. Движите се почти хоризонталнп над с. Железница и с. Бистрица. Достигате маркировката с. Бистрица – х. "Алеко" и тръгвате по нея надолу. На около 250м свивате отново по алеята и по водния канал се движите над кв.Симеоново. Със стръмни серпентини пътеката се спуска до басейните на кв.С имеоново. След най-долният басейн, при контролен пост №7, се отклонявате в ляво по широк път (водният канал в посока към кв.Драгалевци). Движите се над вилната зона до пресичането на шосето Драгалевци – х. "Алеко" (пресичате с особено внимание!). По хоризонтална улица стигате до железен мост и пресичате Драгалевската река. Непосредтвено след моста е контролен пункт №8, при който се отклонявате диагонално нагоре и в ляво до басейн. След 500 се включвате в хоризонтален път, който излиза над водната централа на кв. Бояна. Спускате се покрай "Боянската църква" и на площада се отклонявате в ляво до достигане на пътя за "Златни мостове". Със завой надясно продължавате по бул. "България" до финала.


ВАЖНО! ПРОЧЕТЕТЕ!

1. Всички участници трябва да спазват правилата за движение по пътищата.

2. Движението трябва да става по пътната маркировката, както в населените места, така и извън тях. Скоростта трябва да е съобразена с пътната обстановка.Препоръчва се движение в малки групи.

3. Всеки участник е длъжен да носи личен превързочен пакет, защитно облекло и вода. Пешеходците трябва да носят осветление с резервно захранване и свирка.

4. Всеки колоездач трябва да носи предпазна каска.


От ТД Витоша и ClimbingGuideBG.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 11:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази година традиционната скороходна и колоездачна обиколка на Витоша с дължина 100км ще се проведе на 30.06.2007г. (събота).

Повече информация можете да намерите на новата официална страница на състезанието:

http://vitosha100km.hit.bg

Ще се видим на старта Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 05, 2007 12:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ги и резултатите от тазгодишната обиколка на Витоша:

http://vitosha100km.hit.bg/results.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 05, 2008 10:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На 12.07.2008г. /събота/ за 38-ми път ще се проведе 100-километровата скороходна и колоездачна обиколка на Витоша!

Повече информация можете да намерите на официална страница на състезанието:

http://vitosha100km.hit.bg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmilAleksov
Администратор


Регистриран на: 14 Окт 2004
Мнения: 700
Местожителство: Bulgaria, Sofia

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 10:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Готово е и класирането от Обиколката на Витоша за 2008г.:

http://vitosha100km.hit.bg/results.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    .::Емил Алексов::. Форуми -> Новини и събития Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group