| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
QNa Напреднал

Регистриран на: 06 Юли 2005 Мнения: 85 Местожителство: aT tHE m0oN...thE thirD holE aftER thE tuRninG
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 5:12 pm Заглавие: |
|
|
но така или иначЕ...възможната грЕшка си остава...за.магиосника,който стои най-накраЯ...наллиЕ?!...н0 пък..като.сЕ.засмилЯ[искам да сЕ извинЯ..за.това.коЕто.щЕ.напиша... рЯдко..сЕ.замислЯм] НЯма ли да Е по-ЛЕсНо...да..си.свалЯт.шапкитЕ..и.да.видЯт...нЯМа.да.свърши.свЕта, ако разбЕрат кой има пърхот..кой косапад...и.кой.въобщЕ.нЯма.коса.. _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bebolina Начинаещ
Регистриран на: 19 Юли 2005 Мнения: 10 Местожителство: In The Middle Of Nowhere No.13
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 6:35 pm Заглавие: да видим дали ще се осера |
|
|
например ако пред последния стои маг със бяла шапка той ще каже нещо за което са се разбрали да казват, а ако със черна друга дума
а последния ще направи тази грешка и ще разбере своя цвят и това е
просто предварително си измислят кода и така |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 8:16 am Заглавие: |
|
|
към bebolina: да, така е, но се пита какъв именно е кода, който са измислили предварително?
към QNa: не знаех за N-то..., извинявай...и продължавай да дерзаеш...  |
|
|
 |
QNa Напреднал

Регистриран на: 06 Юли 2005 Мнения: 85 Местожителство: aT tHE m0oN...thE thirD holE aftER thE tuRninG
|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 8:59 am Заглавие: |
|
|
manniwelle,стига ни мъчиии  _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 5:51 pm Заглавие: |
|
|
Понеже известно време ще съм без достъп до нет, давам ви срок до петък, 22.07. за решение на задачата (ама ви измъчи,а ?). Ако до тогава не сте успели да я решите, ще ви дам отговора (мислех 10 дни след като съм ви я дал да ви помогна...евентуално , но много ще се оттече във времето, та затова...). Така че...успех!!!  |
|
|
 |
QNa Напреднал

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 11:38 pm Заглавие: |
|
|
manniwelle,идЕалНо...на..мНЕ.ми,.м.спират.нЕт-а...на.25.07.2005.. можи си праими.компаниЯ..  _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
bebolina Начинаещ
Регистриран на: 19 Юли 2005 Мнения: 10 Местожителство: In The Middle Of Nowhere No.13
|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:29 pm Заглавие: :( |
|
|
това е много относително кода може да е всякакъв
за бяло да е да
за черно не
и т.н.
всяка една дума която се сетиш може да е |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 2:53 pm Заглавие: |
|
|
към bebolina: всъщност кода не може да е всякакъв, а само един конкретен. Условието е всеки да каже какъв цвят е неговата шапка по такъв начин, че да подскаже на другия магьосник, тоест всеки трябва да каже по едно ПРОСТО изречение! (ето ви и нещо като мижав жокер...)  |
|
|
 |
QNa Напреднал

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 11:09 pm Заглавие: |
|
|
този жокЕР...ощЕ/повЕчЕ...мЕ..обърка..как.всЕКи.щЕ.кажЕ.нЕщо.за.своЯта. шапка?! _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
bebolina Начинаещ
|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 4:38 pm Заглавие: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) |
|
|
последния ще наприви грешката и след това ще каже на следващия примерно че неговата шапка е като неговата или че не е като на първия
пример
1 - моята шапка е бяла
(грешка) съответно е черна
на втория шапката е черна
1 - твоята е като моята
2 - черна
на третия шапката е бяла
2 - твоята не е като моята
и т.н.
P.S.
1 - казва първия
2 - казва втория
/за краткост/ |
|
|
 |
manniwelle Напреднал

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 8:33 pm Заглавие: at last!!! |
|
|
В предложението на bebolina има хляб, но тябва да се доразвие. Само дето за около десетина дни съм out, и смятам да си спазя обещанието и да ви дам отговора на задачата:
Стоте магьосника са наредени. Най-горния ще е "ПЪРВИ", следващия е "ВТОРИ" и т.н.
Така, кодът е в словореда на обявяването на цвета. Т.е., ПъРВИ казва: Шапката ми е бяла (тя може и да е, а може и да не е). ВТОРИ чува словореда, и разбира, че неговата собствена, на ВТОРИ, шапка е бяла. Как? :
Ако ПЪРВИ каже "Моята шапка е бяла", това ще е знак за ВТОРИ, че неговата собствена шапка е с черен цвят. Но ПЪРВИ казва "Щапката ми е ..." и т.н. и т.н.
Или: кодът е в "шапката МИ е..." (бял) или "МОЯТА шапка е..."(чер).
Оттук следва, че в най-лошия случай само ПЪРВИ ще сгреши, но пък ще подскаже на следващия и никой няма да направи грешка, т.е. ще се изпълни условието на общо ЕДНА грешка. Готино, а?
P.S. Разбира се, възможни са слаби вариации на отговора, но принципът се запазва.
P.P.S. Тази задача беше решена за около две седмици от един от учениците ми, и то разсъждавайки пред мен! Ще ви дам и друга готина, но като се върна (след една декада).  |
|
|
 |
QNa Напреднал

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 10:57 pm Заглавие: |
|
|
чЕсТно..никога НЯМашЕ>да.сЕ>сЕтЯ ;') _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
bebolina Начинаещ
|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2005 10:18 am Заглавие: |
|
|
трябваше да уточниш че ще кажат чак на края за грешката така не е честно не дооточни задачата  |
|
|
 |
legion Начинаещ
|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2005 5:30 pm Заглавие: |
|
|
manniwelle Къде в Благоевград преподаваш? И колко 6-тици писа на твоя ученик за верния отговор?  |
|
|
 |
QNa Напреднал

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 5:50 pm Заглавие: |
|
|
legion, 1 Е напълНо.дастатъчНа..стига.да.Е>на.правилНото.мЯсТо... _________________ doRi.i.saMa.da.syM.v.avtobuSa..paK.shtE.sE.buTam |
|
|
 |
|